Flood In Kota Marudu (iii) - Worst Case Scenario

Macam Trilogi LOTR pula ni ada series2, hehehehe. Okay, this one I call the worst case scenario because it never happen before and it affect not only small cars, but also big one. Ya betul ni. Yg foto2 banjir tu semua, yang 4W buli juga limpas ba tapi ada juga masa2 tertentu, yang diorang pun tidak buli limpas juga ni. Tula saya selalu berangan2 ada kereta besar macam tu, hehehe. Tapi nantilah - one fine moment, hehehe.

Okay, coming back to the heading, yeah, it's indeed the worst case scenario. Ini berlaku di Jalan Popok. Just look at these photos:

This happened early Friday morning. huhuhu....

People were anxious how this happen and went out of their car to see the slide.

Then come the DO of Kota Marudu. Bagus jugalah turun padang.. She's the lady wearing pink and PCK boots.

OMG, OMG... NI lah tu DO cakap bila dia nampak tu slide...

"So far, is there anybody hurt?" asked the DO. I was there at the time and I replied, "none that I know..."
"Buli tahanka ni kelapa ni?"
"Buli. Untuk orang limpas bah ni. Bukan kereta..."







The least I can say is, the road is the main road going to the town and bad luck I say, kami baru sahaja terputus hubungan dengan Kota Marudu, huhuhu. Bukan terputus betulla tapi kira kereta2 tidak dapat lalulah kan. Harap2 pihak2 berwajib akan cepat2 menyelesaikan masalah ni. Lagipun, rumah wakil rakyat N.5 Tandek adalah dengan melalui jalan yang sama!
*limpas - lalu

Comments

Wel^Beiolman said…
panggil tu track army pula...ada tu jambatan lipat durang...suru pasang sementara di sana.. atau buat by pass dari sebelah sana...huhu.

tu ppn ka DO dia?wah...bgs la...sanggup jg dia p tinguk..hehe..
maslight said…
Wahlow, landslide. GG jalan raya ilang sudah @_@
azirulgcarl said…
tu kalbot pecah bah kan...rajin juga tu DO melawat ye..hehehhe...
Anonymous said…
Hi there... want to change your favicon? find out how.. Have a nice tuesday!
Anonymous said…
Happy Wednesday! Bloghoppin' here... Hey, I have an interesting tutorial for you that I have written myself. It is about adding Adsense on your Single Post in XML template. I hope you'll like it! God Bless you!
E-Tavasi said…
Dari episode I hingga III wahh kesian saya tinguk Kota Marudu, tapi yg ke III ni barulah, DO wanita turun padang tinguk keadaan.. sy puji lah..semangat dia..

kalau untuk limpas sementar bagus letak rel besi sana sementara..mesti mahu panjang oh.. kalau pindik.. pecah lagi tanah hehehe...

Jadi macam mana sekarang siap sudah kah tu jalan ?
hahaha... siou.. terkejut sa nampak,,, ada juga pula yang komen2 post2 say ni... hehehe..
skrg ok sudalah... thx for ur concern..

and yes, i always admire ketua2 wanita ni... hehehe.... :)